RaMA-RaMa DaN bUnGa....


Seorang lelaki berdoa kepada Allah SWT agar diberikan bunga dan rama-rama. Namun Allah SWT memberikannya kaktus dan ulat. Dia berasa sedih dan tidak faham mengapa pemberian-NYa berbeza daripada permintaannya . Kemudian dia berfikir, Allah SWT mempunyai terlalu ramai umat untuk diuruskan. Dan dia memutuskan untuk tidak mempersoalkannya.
Selepas satu tempoh, lelaki ini memikirkan semula pemohonan doanya yang telah lama dilupakan. Lelaki ini terperanjat apabila melihat dari pokok kaktus yang hodoh dan berduri itu tumbuh pula bunga yang cantik. Dan daripada ulat yang terselindung, telah bertukar menjadi rama-rama yang cantik.
Allah SWT sentiasa melakukan semua perkara dengan betul. Cara Allah SWT sentiasa cara yang terbaik walaupun kelihatan semuanya salah. Jika anda memohon sesuatu dan menerima yang lain dari Allah SWT. PERCAYALAH....pastinya Allah SWT sentiasa mengurniakan apa yang dipinta pada masa yang sesuai. Apa yang anda pinta tidak semestinya apa yang diperlukan. Allah SWT tidak gagal memenuhi permintaan hamba-Nya.
Teruskan berdoa tanpa ragu dan mengeluh DURI hari ini adalah BUNGA hari esok......=)
-Renung-renungkanlah-

0 comments:

Post a Comment